Νέα & Ανακοινώσεις

27/09/2021 ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ COVID - ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ & ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΛΕΪ


Καθώς οι οδηγίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 επικαιροποιούνται συνεχώς και για αποφυγή «αντικρουόμενων» πληροφοριών, παρακαλούμε βρείτε παρακάτω, τα βασικά σημεία που αφορούν προπονήσεις & αγώνες βόλεϊ.

 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

 Αθλητές έως και 17 ετών: δύο (2) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας


Αθλητές 18 ετών και άνω : δύο (2) rapid test την εβδομάδα

 

* εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

** Η δυνατότητα διενέργειας self test αντί για rapid test στους ανήλικους αθλητές θα ισχύει έως και 31/10/2021.

 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 

  • Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες πετοσφαίρισης μπορεί να είναι:
    • Αθλητές/αθλήτριες έως 17 ετών : PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.
    • Αθλητές/αθλήτριες 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

 

  • Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).
  • Για τους αγώνες τα PCR ισχύουν για έως και 72 ώρες, τα rapid test για έως και 48 ώρες και τα self tests για έως 24 ώρες. Κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.
  • Θετικό αποτέλεσμα στο self test πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid) και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.
  • Η δυνατότητα διενέργειας self test αντί για rapid test στους ανήλικους αθλητές θα ισχύει έως και 31/10/2021
  • Η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν ή έχουν εμβολιαστεί /νοσήσει, κατατίθεται υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο COVID 19 της ομάδας στη γραμματεία.

 

ΗΛΙΚΙΕΣ

 

Ο Υπολογισμός ηλικιών γίνεται με βάση την ημερομηνία γέννησης

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

  • Δεν χρησιμοποιούνται ταμπέλες αλλαγών αθλητών/αθλητριών
  • Δεν θα χρησιμοποιούνται νεαροί αθλητές/αθλήτριες για την κυκλοφορία της μπάλας και/ή τον καθαρισμό του δαπέδου (ball boys/girls & floor moppers). Θα τοποθετούνται δυο (2) καλάθια με μπάλες, πίσω από την περιοχή του σέρβις κάθε γηπέδου, από τα οποία οι αθλητές/αθλήτριες θα παίρνουν τις μπάλες για να σερβίρουν. Οι μπάλες αυτές θα πρέπει να έχουν καθαριστεί από τα ball boys/ball girls με κατάλληλο αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (ή gel) 70% μετά την λήξη της προθέρμανσης και πριν την έναρξη του αγώνα.
  • Ο καθαρισμός του αγωνιστικού χώρου θα γίνεται από τους ίδιους του αθλητές/αθλήτριες
  • Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως δεκαπέντε (15) ετών.
  • Για την εισοδο ως θεατές, οι ανήλικοι 13 έως και 15 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
  • Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με την χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.
  • Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος ακολουθούνται οι επικαιροποιημένες οδηγίες για διαχείριση κρούσματος οι οποίες είναι αναρτημένες στον Ιστότοπο της Γ.Γ.Α.

 

https://gga.gov.gr/images/Updated_testing_and_positive_case_procedures_v2.pdf

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ

 

Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των Σωματείων να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ένωση/ΤΕ (για τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Τοπικά Πρωταθλήματα) ή στην Ομοσπονδία (για τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Εθνικά

Πρωταθλήματα) σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αποστολή των ανωτέρω στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας για τα συγκεκριμένα σωματεία και ομοσπονδίες με βάση και την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της 22/09/2021.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVId-19, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ EMAIL: covid19@volleyball.gr