Νέα & Ανακοινώσεις

12/07/2023 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΚΑΥΣΩΝΑ) ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ BEACH VOLLEY


Από την ΕΟΠΕ ανακοινώνονται οι ακόλουθες προβλέψεις που αφορούν την διεξαγωγή επίσημων διοργανώσεων beach volley για το διάστημα που διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα (υψηλές θερμοκρασίες).

 

v  Όλοι οι αγώνες (Περιφερειακά, Juniors κλπ) θα διεξάγονται σε 2 νικηφόρα σετ των 15 πόντων και τάι-μπρέικ στους 11 με ενδεχόμενη εξαίρεση μόνο για τις τελικές φάσεις όπου μπορούν οι διοργανωτές να επιλέξουν τον τρόπο διεξαγωγής, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμα τους.   

v  Στις αλλαγές πλευρών των ομάδων επιτρέπονται γρήγορα διαλείμματα νερού

v  Επίσης εάν είναι απαραίτητο:

Αυξάνεται  ο χρόνος μεταξύ των φάσεων  από 12 σε 15 δευτερόλεπτα

Έξτρα τεχνικό time-out αν χρειαστεί όταν το σκορ είναι ίσο με 30 πόντους

v  Διάθεση υγρών ενυδάτωσης με ηλεκτρολύτες (όχι μόνο νερό)

v  Το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης θα πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση της θερμικής εξάντλησης, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας ψύξης και της ενδοφλέβιας θεραπείας

v  Τέλος να τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προστασίας των αθλητών (καπέλο, γυαλιά κλπ) και να υπάρχουν σημεία σκίασης στον περιβάλλοντα χώρο και επαρκή νερά και υγρά ροφήματα για όλους όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση. Αθλητές που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες ατομικής προστασίας όταν αγωνίζονται, θα πρέπει να υπογράφουν σε έντυπο όπου να δηλώνουν την ανάληψη της ευθύνης για την επιλογή τους.