Νέα & Ανακοινώσεις

02/05/2024 Ιστορική άνοδος για τον σπουδαίο Μίλωνα στη Volley League Γυναικών


Ιστορική άνοδος για τον σπουδαίο Μίλωνα στη Volley League Γυναικών

Ένας ψυχωμένος Μίλωνας όπου το μάτι των παικτριών του «γυάλιζε», κατάφερε να κάνει «μπρέικ» με 1-3 (22-25, 18-25, 25-22, 20-25) στον τρίτο τελικό ανόδου της Πρι Λιγκ (2-1 νίκες), στο κλειστό της Ν. Ερυθραίας, με αντίπαλο τις Αμαζόνες, και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Volley League Γυναικών.
Για την ομάδα του Γιώργου Δεναξά που πέτυχε την back to back άνοδο μεγάλο όπλο ήταν το σερβίς , το οποίο της απέφερε 10 άσσους και μαζί με το καλό μπλοκ ήταν τα στοιχεία που έβαλαν τα θεμέλια της μεγάλης νίκης.
Από την άλλη οι Αμαζόνες για ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι στην έδρα τους, παρουσιάστηκαν, όπως και στο δεύτερο παιχνίδι στις 17/4 στη Ν. Σμύρνη όπου ηττήθηκαν με 3-1. Άνευρες, χωρίς διάρκεια και ενέργεια στο παιχνίδι, με πολλά λάθη και κάκιστη υποδοχή, δεν άντεξαν στην πίεση του πιο αποφασιστικού και παθιασμένου Μίλωνα.
Η εξέλιξη του αγώνα
«Φουριόζος» μπήκε ο Μίλωνας στο παιχνίδι και με την Γκρέκα να κατασκηνώνει στο σερβίς, οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με το εντυπωσιακό 0-7 ενώ λίγο αργότερα εκτόξευσαν την διαφορά στο +10 (2-12) από καρφί της Σάντος.
Οι γηπεδούχες μετά το αρχικό «μπλακ άουτ» κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση, μειώνοντας σε 7-13 με την Τόσι, η Δορμπαράκη όμως με μπλοκ άνοιξε και πάλι την διαφορά στο 7-16. Οι Αμαζόνες απάντησαν και πάλι και με εκπληκτικό σερί 13-4, έφεραν με τη Νομικού το ματς στα ίσα με 20-20. Οι «πράσινες» παρά το φοβερό ξέσπασμα των Αμαζόνων, βρήκαν λύσεις και με άσσο της Καλντερόν, πήραν προβάδισμα με 21-23. Η Χριστοδούλου μείωσε σε 22-23 αλλα ένα χαμένος σερβίς της Τόσι και άσσος (ο πέμπτος συνολικά στο σετ) της Γιαννέλου, ο Μίλωνας πήρε το σετ με 22-25 και έκανε το 0-1.
Με φόρα μπήκε και στο δεύτερο σετ ο Μίλωνας και με την τετράδα, Σαντος, Καλντερόν, Γκρέκα, Βυθούλκα να κάνει πάρτι, η ομάδα της Ν. Σμύρνης σόκαρε τις Αμαζόνες με 12-22. Στην συνέχεια, οι παίκτριες του Βασίλη Πανδή ανέβασαν την απόδοση τους, μάζεψαν την διαφορά με 17-23 από πόντο της Νίλον αλλά και πάλι ο Μίλωνας από δύο διαδοχικά λάθη των Αμαζόνων, μπόρεσε να πάρει το σετ και το σοβαρό προβάδισμα με 0-2.
Στο τρίτο οι Αμαζόνες με την αλλαγή της Κορρέ….επέστρεψαν δριμύτερες. Πήραν κεφάλι στο σκορ με 7-2 από επίθεση της Χριστοδούλου, η Γκρέκα μείωσε σε 10-8, με σερί 7-2 οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 17-12. Εκεί χαλάρωσαν, ο Μίλωνας πλησίασε στο 18-16, η Χριστοδούλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 23-19, οι φιλοξενούμενες με καρφί της Σάντος μείωσαν σε 23-22 και απείλησαν με ανατροπή. Ένας κρίσιμος πόντος της Τόσι και άουτ επίθεση της Σάντος έκριναν το σετ με 25-22 για τις Αμαζόνες και την μείωση του σκορ σε 1-2.
Και ενώ όλοι περίμεναν ένα τέταρτο σετ πολύ πιο αμφίρροπο, είχαμε κυριαρχία του Μίλωνα. Το αρχικό 10-10 έγινε 13-18 με πόντο της εξαιρετικής κεντρικής Δορμπαράκη ενώ στην εξέλιξη του σετ, η κορυφαία Γκρέκα έφερε το σετ στο +8 (14-22). Οι Αμαζόνες μείωσαν προσωρινά σε 18-22 από λάθος της Καλντερόν. Με την Βυθούλκα να επιλέγει τη Σάντος στις τελευταίες και κρίσιμες επιθέσεις και την Κουβανέζα να βάζει την υπογραφή της στο φινάλε, ο Μίλωνας πανηγύρισε έξαλα το τελικό 20-25 και το οριστικό 1-3 που τον έστειλε στην μεγάλα σαλόνια της Volley League
Από τον Μίλωνα που πήρε πολλά από πολλές η τριάδα των πρώην Αμαζόνων, Γκρέκα, Βυθούλκα, Σάντος βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ ενώ πολύ κοντά τους Καλντερόν, Δορμπαράκη, Γιαννέλου και η λίμπερο Χάνα.
Από τις Αμαζόνες που έχασαν δεύτερο σερί τελικό ανόδου (πέρυσι από τα Πεύκα με μειονέκτημα έδρας), τα λιγότερα λάθη έκαναν Χριστοδούλου και Κορρέ.
Τον αγώνα παρακολούθησε μαζί με πλήθος κόσμου και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΠΕ κ. Χαλβατζής Νεκτάριος ο οποίος έκανε την απονομή των μεταλλίων στη νικήτρια ομάδα.
Διαιτητές Μυλωνάκης, Βελώνης
Τα σετ 1-3 (22-25, 18-25, 25-22, 20-25)
Αμαζόνες (Πανδής) Χριστοδούλου, Νίλον, Τόσι, Νικολαϊδη, Νομικού, Βαρουδάκη, Τζαφέρη (λ) Κορρέ, Ρεντούμη.
Μίλωνας (Δεναξάς): Γκρέκα, Σάντος, Καλντερόν, Βυθούλκα, Δορμπαράκη, Γιαννέλου, Χάνα (λ), Γούλα (λ), Θεοδωρακέα, Μανώλαινα,
Pre League Γυναικών - Τελικοί Ανόδου
Σάββατο 13 Απριλίου - Πρώτος Αγώνας
Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0 (25-22, 25-23, 25-21)
Τετάρτη 17 Απριλίου - Δεύτερος Αγώνας
Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 3-1 (25-10, 22-25, 25-18, 25-16)
Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου - Τρίτος Αγώνας
Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 1-3 (22-25, 18-25, 25-22, 20-25)
Δηλώσεις του προπονητή Μίλωνα Γιώργου Δεναξά
« Ο Μίλωνας είναι εκεί που ανήκει, διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση της έδρας και των Αμαζόνων »
Οι στιγμές είναι συγκλονιστικές και παράλληλα ιστορικές. Ο Μίλωνας είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία.
Συγχαρητήρια σε όλο τον όμιλο για την προσπάθεια, Η ομάδα είναι εκεί που ανήκει.
Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου αλλά και τις αθλήτριες για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλη την χρονιά με στόχο να πετύχουμε την άνοδο στη Volley League.»
Σε ερώτηση που κρίθηκε το παιχνίδι, υποστήριξε:
« Αρχικά στο ότι καταφέραμε και πήραμε το πρώτο σετ, παρά το μεγάλο come back των Αμαζόνων. Στο δεύτερο επικρατήσαμε εύκολα και το παιχνίδι άρχισε να γέρνει προς τη δική μας πλευρά.
Στο τρίτο οι Αμαζόνες μας πίεσαν πολύ και δίκαια κατέκτησαν το σετ, ενώ στο τέταρτο επανήλθαμε και π;aλι σε θέση οδηγού και μπορέσαμε να διαχειριστούμε σωστά την πίεση της έδρας και των γηπεδούχων και πιστεύω ότι δίκαια φτάσαμε στη νίκη»