Νέα & Ανακοινώσεις

11/06/2024 Αφιέρωμα: Έστησε αψίδα… Θριάμβου στην Β’ εθνική και στα Χανιά!


Αφιέρωμα: Έστησε αψίδα… Θριάμβου στην Β’ εθνική και στα  Χανιά!

 

Ήταν όνειρο και έγινε πραγματικότητα.  Χρειάστηκαν να περάσουν επτά χρόνια… «φαγούρας» και εσωστρέφειας, για να φτάσει στην Α2 Γυναικών ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου.

 Ήταν Αύγουστος της σεζόν 2016-2017 όταν ο σύλλογος του Χαϊδαρίου με προπονήτρια τη Λία Μήτση και ένα ρόστερ που θύμιζε «ντριμ τιμ», ξεκίνησε την πρώτη σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της τότε Β’ εθνικής ΕΣΠΕΔΑ. Η φιλόδοξη εκείνη σεζόν είχε εφιαλτικό φινάλε με τον Θρίαμβο να καταρρέει στα πλέι οφ, και την Άρτεμις Κορυδαλλού να απολαμβάνει τον τίτλο και το νέκταρ της Α2.

 Από τότε ο Θρίαμβος προσπάθησε  πολλές φορές να ανασυγκροτηθεί, άλλαξε πολλούς προπονητές και παίκτριες, μέχρι να φτάσουμε στο περυσινό καλοκαίρι του 2023, όπου ο σύλλογος κατάφερε να λύσει τα «μάγια» που τον κρατούσαν χαμηλά και να βάλει τις βάσεις για μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα.

 Η έλευση του προπονητή Βίκτωρα Παντόπουλου από τον Μ.Ε.Λ.Α.Σ Αγ. Ελευθέριος, οι πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις αλλα και η αλλαγή νοοτροπίας και ψυχολογίας, «μεταμόρφωσαν» το σύλλογο του Χαϊδαρίου σε ένα μεγάλο φαβορί για το τίτλο.

   Μεγάλη μονομαχία με τον Εθνικό

Η περιπέτεια του πρωταθλήματος ειχε ένα εξίσου δυνατό και σοβαρό ανταγωνιστή, τον κυπελλούχο Εθνικό ο οποίος κυνήγησε τον πρωτοπόρο Θρίαμβο μέχρι μια αγωνιστική πριν το φινάλε των πλει οφ, αλλα δεν κατάφερε να τον γκρεμίσει από την κορυφή.

 Μετά από μια φρενήρη κούρσα στην κανονική περίοδο,  με 21 νίκες-1 ήττα σε 22 συνολικά αγώνες, η ομάδα του Βίκτωρα Παντόπουλου κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα με 62 πόντους  και πολύ κοντά στους 60 τον δεύτερο Εθνικό Πειραιώς. Καθοριστικά στην πορεία ήταν τα δύο μεταξύ τους ντέρμπι, όπου στον Α΄γύρο(13/12) ο Θρίαμβος επικράτησε με 3-2 και η ρεβάνς του δεύτερου γύρου στα Καμίνια, όπου ο Εθνικός ήθελε καθαρή νίκη αλλα η ομάδα του Χαϊδαρίου υπέστη γλυκιά ήττα με 3-2, βαθμός που την κράτησε στην κορυφή και της χάρισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ…..

 Εκεί πλέον ξεκαθάρισε η υπόθεση τίτλος με δύο νίκες που πέτυχε ο Θρίαμβος στα αντίστοιχα ντέρμπι με τον Εθνικό. Το πρώτο στις 27/3 το οποίο πήρε πολύ δύσκολα 3-0 με οριακά σετ (25-23, 28-26, 34-32),και κράτησε διαφορά πέντε πόντων. Στο δεύτερο στα Καμίνια στις 7/4,ο σύλλογος των δυτικών προαστίων έκανε «μπρέικ επικράτησε με 2-3 (23 - 25 (1), 19 - 25 (2), 25 - 22 (3), 25 - 23 (4), 8 - 15 (5) και οριστικοποίησε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στο τουρνουά ανόδου Α2 στα Χανιά.

 Νίκησε ατυχίες και αντιπάλους

Στα Χανιά η ομάδα του Βίκτωρα Παντόπουλου, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς στους χιαστούς, δύο βασικών αθλητριών (Θώδη, Παπαδοπούλου) έβγαλε μέταλλο πρωταθλητή και με τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια και 9 βαθμούς, πήρε το ένα απο δύο εισιτήρια ανόδου.  Να σημειωθεί ότι στην την Κρητική πόλη νίκησε 3-1 την Παναχαϊκή, 3-0 Άθληση Μυτιλήνης και Κύδωνα ενώ ηττήθηκε με 3-0 από τον πρωτοπόρο και αήττητο Φοίβο Μελισσίων.

  Το ρόστερ της επιτυχίας

Το φετινό ρόστερ των πρωταθλητών αποτέλεσαν οι:  Αθηνά Γεωργοπούλου, (πασαδόρος), Αρετή Πεφάνη (διαγώνια), Παρασκευή Άγα (διαγώνια), Σοφία Λακασά (ακραία), Μαρία Θώδη (ακραία), Μαρία Ελένη Παπαδοπούλου (ακραία) Μιρέλα Χαραλαμποπούλου (ακραία),  Δήμητρα Βούλγαρη (κεντρική), Χαριάνθη Μανίκα (κεντρική), Νάντια Στεβάνοβιτς (κεντρική),  Δανάη Βλάχου (λίμπερο), Ελευθερία Δασκάλου (λίμπερο), Μαρία Ζήκου (λίμπερο), Αλεξάνδρα Καρβέλα  (ακραία), Παναγιώτα Βελλίνη, (κεντρική).