Νέα & Ανακοινώσεις

27/10/2020 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 00.30-ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΣΠΕΔΑ-ΕΟΠΕ


Η επιστολή προς τα σωματεία-μέλη της Ένωσης
μετά την ανακοίνωση από την πολιτεία των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και απαγόρευσης αυτής μετά τις 00.30, όπως αντιλαμβάνεστε προέκυψαν πολύ σοβαρά ζητήματα όσον αφορά την αποχώρηση και επιστροφή στο σπίτι των συμμετεχόντων (αθλητών-τριών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών) στους αγώνες πρωταθλημάτων δικαιοδοσίας της Ένωσής μας, με ώρες έναρξης τις καθημερινές αργά και κυρίως 21.45, καθώς πολλές φορές οι αγώνες ξεπερνούν σε διάρκεια τις 2μισι ώρες.
Για το λόγο αυτό η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. άμεσα προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
1. στις 23/10/20 έστειλε το εξής mail αρμοδίως στην Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ το ζήτημα «Καλημέρα σας, με δεδομένο ότι πολλοί αγώνες πρωταθλημάτων βόλεϊ ευθύνης διοργάνωσης της Ένωσής μας έχουν ώρα έναρξης 21.45 και η διάρκειά τους ξεπερνά πολλές φορές τις 2μισι ώρες, ολοκληρώνονται δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα, παρακαλούμε ενημερώστε μας, με βάση και τα νέα μέτρα περί κυκλοφορίας που έχουν ανακοινωθεί, τί προβλέπεται στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά την αποχώρηση και επιστροφή στο σπίτι των συμμετεχόντων, αθλητών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών, με δεδομένο ότι πολλές φορές οι αποστάσεις ξεπερνούν τη μισή ώρα διαδρομή. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση» όπου λάβαμε εντός της ίδιας ημέρας την ακόλουθη απάντηση «Καλησπέρα σας, Δυστυχώς θα πρέπει να προσαρμόσετε τις δραστηριότητές σας στα εφαρμοζόμενα έκτακτα μέτρα της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.
Με εκτίμηση,
Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.»
2. στη συνέχεια στις 26/10 ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και με την ΕΟΠΕ όπου ετέθη το ζήτημα και κοινοποιήθηκε διαμέσου του Αντιπροέδρου της και Αναπληρωτή Ταμία της Ένωσης Κου Κογκαλίδη Λευτέρη όλη η παραπάνω αλληλογραφία, ενώ ταυτόχρονα εστάλη σε όλα τα σωματεία της Ένωσης επιστολή για μετάθεση έναρξης των ωρών αγώνων έως το αργότερο 21.00 (επιστολή με αρ.πρωτ. 23357-26/10/20)
3. παράλληλα εστάλη εκ μέρους της Ένωσης επείγουσα επιστολή και προς την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ όπου εξηγείται το πρόβλημα και ζητείται πρόβλεψη δικαιολόγησης της μετακίνησης των εμπλεκομένων σε αγώνες μετά τις 00.30 (επιστολή με αρ.πρωτ.23358-26/10/20), αναμένεται απάντηση
4. μέσα την ίδια ημέρα (26/10) η Ε.Ο.ΠΕ. ανταποκρίθηκε και απέστειλε προσωπικά ο Πρόεδρος Κος Καραμπέτσος επιστολή προς τον Κο Μαυρωτά (Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού) την κάτωθι επιστολή :
« κ. Γιώργο Μαυρωτά
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
Αγαπητέ κ. Γενικέ,
Αγαπητέ Γιώργο,
Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα της διεξαγωγής των αγώνων πετοσφαίρισης οι οποίοι διεξάγονται τις καθημερινές ημέρες και με ώρες έναρξης, σε πολλές περιπτώσεις μετά τις 21.30’, με αποτέλεσμα η επιστροφή των αθλητών/αθλητριών να συμπίπτει με την έναρξη των περιοριστικών μέτρων (00.30’).
Θα θέλαμε να προτείνουμε την πρόβλεψη απόδειξης της κίνησης των αθλητών και αθλητριών μετά τις 00.30’ με βεβαίωση του Σωματείου και/ή με αποδεικτικό του Φύλλου Αγώνος, όπου αναγράφεται και η ώρα λήξης τους.
Ελπίζουμε στην βοήθειά σας για να δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές και αθλήτριές μας να συνεχίσουν την αθλητική δραστηριότητά τους
Με τιμή»
Όλοι αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη αναστάτωση και το πρόβλημα που έχει προκύψει καθώς τα προγράμματα των κλειστών γυμναστηρίων που χρησιμοποιούνται είναι ήδη διαμορφωμένα, χρειάζεται όμως συνεργασία και ανταπόκριση όλων μας προς το παρόν για μετάθεση των ωρών έναρξης των αγώνων, αναμένοντας και ευελπιστώντας σε θετική απάντηση από την πολιτεία.
Είμαστε όλοι μαζί σύμμαχοι στην προσπάθεια συνέχισης της αθλητικής δραστηριότητας, βεβαίως πάντα με προσοχή και ακολουθώντας όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του κράτους.