Νέα & Ανακοινώσεις

03/11/2020 49 ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΠΕΔΑ


49 ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ-ΑΣΠ ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ-ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΑΟ ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ-ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΕ ΡΕΝΤΗ-ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ-ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-ΜΑΟ ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ-ΜΕΛΑΣ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ-ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΣ 2006-ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ-ΑΟ ΚΕΛΕΟΣ-ΑΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-ΓΣ ΙΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ-ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ-ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ-ΑΣΠ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ «ΠΕΡΑΜΟΣ»-ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ-ΓΑΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ-ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΣΠ ΑΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ-ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΣΦΠ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ-ΓΣ ΑΡΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ-ΑΣ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΓΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.
Με λύπη μας παρακολουθήσαμε τη στοχοποίηση σε πρώτη φάση και στη συνέχεια το κλείσιμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Ο αθλητισμός μέχρι τώρα ήταν το ‘’φάρμακο’’ για μια σειρά από ασθένειες αλλά τελευταία πληροφορούμαστε ότι είμαστε το κέντρο μετάδοσης του covid-19 και η πηγή όλων των κακών. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πολύ δύσκολα επανήλθαμε μετά το πρώτο lock down και αν αναστείλουμε τώρα τις δραστηριότητες μας για ένα μήνα δεν θα είναι εφικτό να επανέλθουν όλα τα σωματεία.
Μας δώσατε πρωτόκολλα να ακολουθήσουμε και τα ακολουθήσαμε: Απολυμαίναμε σαν παρανοϊκοί μπάλες και πάγκους, κλειδώσαμε αποδυτήρια και αίθουσες με βάρη, διώξαμε τους γονείς από τα γήπεδα, ζητάγαμε ιατρικές βεβαιώσεις από όλους, πιάστηκε το χέρι μας να γράφουμε και να αρχειοθετούμε λίστες εισερχομένων - εξερχομένων και φυσικά ‘στοιβάζαμε' 20 παιδιά σε 900 μόλις τετραγωνικά.
Ότι πιο θετικό μπορεί να υπάρξει σε αυτές τις δύσκολες εποχές και στιγμές που ζούμε είναι ο αθλητισμός και ειδικά ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός που προσφέρει μόνο χαρά, διασκέδαση, ποιότητα ζωής, θετικά συναισθήματα καθώς και οφέλη από τη φυσική δραστηριότητα του κάθε αθλουμένου... Δυστυχώς όλα αυτά και με τα μέτρα που παίρνουμε όλοι εμείς οι φορείς του αθλήματος δεν προσμετρούνται στις απόψεις τον λοιμωξιολόγων.
Είναι σίγουρο, ότι η εισήγηση για το κλείσιμο αυτό και πάλι, βασίστηκε σε λάθος δεδομένα και από στελέχη που δεν έχουν καθαρή άποψη, περί της λειτουργίας των συλλόγων και της συμπεριφοράς που επέδειξαν οι αθλητές και αθλήτριες.
Κλείνετε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, η οποία ανταποκρίθηκε με άριστη συμπεριφορά και προσαρμογή στα δεδομένα που θέσατε μέχρι τώρα.
Κλείνετε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, η οποία είναι από τις λίγες ελεγχόμενες και πειθαρχημένες σε όλη τη χώρα.
Κλείνετε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, η οποία μόνο να προσφέρει είχε στην κοινωνία, ενώ αντίθετα διατηρείτε σε λειτουργία τον επαγγελματικό αθλητισμό, από τον οποίο δεν ξέρουμε τι καλό έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Ζητάμε να επικρατήσει η λογική και να άρετε τα μέτρα που επιβάλλατε για όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ