ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α | Ανακοινώσεις | Προκηρύξεις | Αποτελέσματα | Ομάδες/Σωματεία | Γήπεδα/Γυμναστήρια | Διαιτητές | Σύνδεσμοι | Φωτογραφίες
  Εκτύπωση
Ανακοινώσεις
 
 26/10/2020  ΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ
 
Ο υπεύθυνος συντονιστής ανάπτυξης κος Ντόζης Χρήστος καλεί τους παρακάτω αθλητές σε συγκεντρωτική προπόνηση την Τρίτη, 27/10/2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αίθουσα 4 στις 15:00΄ (διάρκεια προπόνησης Τρίτη15:00' - 17:00')
Η προπόνηση θα διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Λακασά Παναγιώτη.
. ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ Μάριος-Αλέξανδρος ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
. ΒΕΖΙΡΗΣ Μερκούρης ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
. ΚΑΝΑΓΚΙΝΗΣ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Αρίσταρχος ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
. ΑΓΑΛΟΥ Ιάσωνας ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ
. ΣΤΡΑΤΟΣ Αθανάσιος ΣΦΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
. ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΛΟΥΤΟΥΡΕ Γεώργιος-Έκτορας ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
. ΧΑΛΙΛΗΣ Άγγελος ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
. ΚΟΥΒΑΡΑΣ Γιώργος ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
. ΑΔΡΑΚΤΑΣ Σταύρος ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ
. ΔΟΡΟΒΑΤΑΣ Νίκος ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ
. ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ Στέφανος-Παντελής ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αθλήτης που θα απουσιάσει λόγω αγωνιστικής δραστηριότητας να τον Ομοσπονδιακό προπονητή
 
 26/10/2020  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ
όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΟΠΕ, σύμφωνα και με τις τελευταίες σχετικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της 23/10/20.
 Σε περίπτωση ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ Covid-19 σε κάποιο από τα μέλη (αθλητές ή προπονητές), Τμήματος Σωματείου πετοσφαίρισης, , του οποίου οι αθλητές δεν υπόκεινται και δεν διενεργούν προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος και ο οποίος/οποία συμπεριλαμβάνεται στην Αγωνιστική Λίστα του Τμήματος που έχει εκδοθεί, οι στενές, μη προστατευμένες επαφές:
Α. Χωρίς RT-PCR test: απέχουν από ομαδικές προπονήσεις ή αγώνες για δέκα (10) ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Η ατομική άθληση επιτρέπεται.
Β. Με RT-PCR test: απέχουν από ομαδικές προπονήσεις ή αγώνες για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Η ατομική άθληση
επιτρέπεται. Την 5η ημέρα γίνεται RT-PCR test και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα μπορούν να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και αγώνες. Σε περίπτωση όπου, εννέα (9) τουλάχιστον αθλητές/αθλήτριες που συμπεριλαμβάνονταν στην Αγωνιστική Λίστα που είχε κατατεθεί σε προηγούμενο αγώνα του συγκεκριμένου Τμήματος, έχουν αρνητικό αποτέλεσμα μετά το test, ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του Τμήματος θα διεξαχθεί
 Οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, κατά τη διάρκεια της αποχής από την αθλητική δραστηριότητα περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές τους και τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων.
 Οι αναβολές αγώνων Πρωταθλήματος, θα δίνονται σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 σε Τμήμα Συλλόγου, και συγκεκριμένα:
 Κρούσμα στο Τμήμα Ανδρών/Γυναικών > αναβολή στον αγώνα Ανδρών/Γυναικών, αντίστοιχα
 Κρούσμα στο Τμήμα Αγοριών Κ21/Κοριτσιών Κ20 > αναβολή στον αγώνα Αγοριών Κ21/Κοριτσιών Κ20 και αντίστοιχα και στον αγώνα Ανδρών/Γυναικών, αντίστοιχα, εφόσον αιτηθεί από το Σωματείο βεβαιώνοντας ότι οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στο Τμήμα Ανδρών/Γυναικών
 Κρούσμα στο Τμήμα Αγοριών /Κοριτσιών Κ18 > αναβολή στον αγώνα Αγοριών /Κοριτσιών Κ18, αντίστοιχα και στον αγώνα Αγοριών Κ21/Κοριτσιών Κ20 και/ή στον αγώνα Ανδρών/Γυναικών, αντίστοιχα, εφόσον αιτηθεί αυτό από το Σωματείο, βεβαιώνοντας ότι οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στο Τμήμα Αγοριών Κ21/Κοριτσιών Κ20 ή/και Ανδρών/Γυναικών.
 Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβολή είναι:
 Να αποσταλεί στην διοργανώτρια αρχή το αποδεικτικό των εργαστηριακών εξετάσεων από αναγνωρισμένο εργαστήριο, για τα θετικά αποτελέσματα των τεστ covid-19
 Οι αθλητές/αθλήτριες να ανήκουν στο δυναμικό του συγκεκριμένου Τμήματος και να συμπεριλαμβάνονταν στην Αγωνιστική Λίστα που είχε κατατεθεί σε προηγούμενο αγώνα του συγκεκριμένου Τμήματος
 Οι τρίτες επαφές ("η επαφή της επαφής") κρούσματος Covid-19, δεν θεωρούνται μη προστατευμένες
Διαχείριση κρούσματος COVID-19
Α. Ασυμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης.
 Συστήνεται απομόνωση του κρούσματος και περαιτέρω διαχείριση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι ασυμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα ανάλογα με τη πραγματοποίηση τεστ ως ακολούθως:
 Χωρίς τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα μετά από 10 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με Covid-19 λοίμωξη
 Με ένα (1) τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 7η μέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης.
Β. Συμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης.
 Συστήνεται απομόνωση του κρούσματος και περαιτέρω διαχείριση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι συμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα μόνο μετά από καρδιολογική εξέταση ανάλογα με τη πραγματοποίηση τεστ ως ακολούθως:
 Χωρίς τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα μετά από 14 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και είναι απύρετοι για μία ημέρα χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων.
 Με ένα (1) τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 10η μέρα της εργαστηριακής επιβεβαίωσης και είναι απύρετοι για μία ημέρα χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων.
Αν βρεθεί θετικό κρούσμα στο διοικητικό/τεχνικό/ιατρικό προσωπικό μιας ομάδας, τότε για το ίδιο το κρούσμα ακολουθούνται οι παραπάνω διαδικασίες που ισχύουν και για τους αθλητές στη διαχείριση κρούσματος. Σε αυτήν την περίπτωση οι αθλητές και το υπόλοιπο προσωπικό θεωρούνται προστατευμένες επαφές, εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας (μάσκες κλπ), εκτός αν για κάποια ειδική περίπτωση γνωματεύσει διαφορετικά ο ΕΟΔΥ.
ΓΕΝΙΚΑ
1. Όλα τα κρούσματα επιβεβαιώνονται με την αποστολή των εργαστηριακών εξετάσεων από αναγνωρισμένο εργαστήριο, από τον Ιατρό του Σωματείου στην ΕΟΠΕ/Ενωση/ΤΕ ΕΟΠΕ
2. Αρμόδιος για την επίβλεψη της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου είναι ο Ιατρός κάθε Σωματείου, τα στοιχεία του οποίου (πλήρες όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του) θα γνωστοποιηθούν, με έγγραφο του Σωματείου υπογεγραμμένο από τον νόμιμο εκπρόσωπό της
3. Τα Σωματεία υποχρεούνται να ορίσουν, εκτός από τον Ιατρό της Ομάδας, έναν Υπεύθυνο για τη τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου ("Υπεύθυνος COVID") ο οποίος θα παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες εκτός των αμιγώς ιατρικών υγειονομικών θεμάτων. Τα στοιχεία του Υπευθύνου COVID θα γνωστοποιηθούν με έγγραφο του Σωματείου υπογεγραμμένο από τον νόμιμο εκπρόσωπό της
4. Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε μέλος ομάδας Σωματείου βόλεϊ, ενημερώνονται άμεσα, με ευθύνη του Ιατρού της Ομάδας οι ακόλουθοι:
. Ο ΕΟΔΥ, για ενέργειες αρμοδιότητάς του
. Η Διοργανώτρια Αρχή, από το προσωπικό E-Mail του Ιατρού της Ομάδας. Η ενημέρωση της Ένωσης/ΤΕ ΕΟΠΕ απαιτείται σε κάθε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
5. Οι Διαιτητές του αγώνα, υποχρεούνται να παρακολουθούν και επιβλέπουν την πιστή τήρηση από τα Σωματεία του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και να καταγράφουν τις παραβάσεις που διαπιστώνει, σε έκθεσή τους που θα αποστέλλεται στην ΕΟΠΕ την επόμενη από τη διεξαγωγή του αγώνα ημέρα.
 
 26/10/2020  23/10/2020 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
 
Το πιο κάτω Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από τη ΕΟΠΕ, Ενώσεις & ΤΕ, της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Επίσης, το εν λόγω πρωτόκολλο περιγράφει τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της FIVB και CEV.
Υπεύθυνο για την τήρηση των παρακάτω είναι το γηπεδούχο σωματείο ενώ για αγώνες σε ουδέτερη έδρα η Ένωση/ΤΕ ή η ΕΟΠΕ (για Πανελλήνιες διοργανώσεις)
Ι. Βασικές Αρχές.
1. Αναφορικά με τις προπονήσεις των ομάδων, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα ομαδικών προπονήσεων όπως αυτά ανακοινώνονται από την Ειδική Υγειονομική
Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (καταστάσεις εισερχομένων-εξερχομένων, ιατρικές βεβαιώσεις, μέγεθος εγκατάστασης κ.λ.π)
2. Οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΓΓΑ.
3. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου εκτός αθλητών/ αθλητριών , των 2 Α ! προπονητών και των 2 διαιτητών (στην διάρκεια των αγώνων) .
ΑΓΩΝΕΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που η ομάδα μετακινείται θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες για τον κάθε κλάδο μεταφορών εγκύκλιοι.
ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ
 Συστήνεται η αποφυγή χρήσης αποδυτηρίων πριν και μετά τους αγώνες.
 Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο οι τουαλέτες.
 Οι ομάδες συνίσταται να έρχονται με τις αθλητικές τους εμφανίσεις.
 Σε περίπτωση χρήσης αποδυτηρίων, συνιστάται η ατομική χρήση των ντους. Εναλλακτικά, στις περιπτώσεις που τα ντους δεν είναι ατομικά, συστήνεται να παραμένει ένα ντους κενό ανά δύο σε χρήση. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τα
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 3
προσωπικά τους είδη (σαμπουάν κ.λ.π.), τα οποία δεν πρέπει να μοιράζονται, καθώς και να φορούν σαγιονάρες.
 Παρουσίαση video από προπονητή όχι στο γήπεδο
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 Ο Α' και Β' διαιτητής του αγώνα δεν θα φορούν μάσκα κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ είναι υποχρεωτική μέχρι την παρουσίασή τους, για την έναρξη του αγώνα.
 Η Γραμματεία, παρατηρητές αγώνα, επόπτες θα φορούν μάσκα
 Στη γραμματεία θα υπάρχει αντισηπτικό Gel
 Δεν θα χρησιμοποιηθούν αποδυτήρια των διαιτητών παρά μόνο οι τουαλέτες - οι διαιτητές θα έρχονται με τις εμφανίσεις τους.
ΑΓΩΝΑΣ
 Συνίσταται η θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στην εγκατάσταση
 Δεν θα γίνει η καθιερωμένη χειραψία στην παρουσίαση των ομάδων και στο τέλος του αγώνα.
 Να αποφεύγεται το χτύπημα χεριών (hi-5) και εναγκαλισμοί στους πανηγυρισμούς
 Στις αλλαγές αθλητών δεν θα χρησιμοποιούνται ταμπελάκια αλλαγών.
 Θα γίνεται καθαρισμός/απολύμανση πριν τον αγώνα καθώς και στο τέλος εάν ακολουθεί επόμενος αγώνας Βόλεϊ σε:
o Τραπέζια
o Καρέκλες
o Πάγκοι
o Στύλοι
o Φιλέ
o Μπάλες
.
ΠΑΓΚΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
 Θα υπάρχουν κενές καρέκλες ενδιάμεσα σε αυτούς που κάθονται στον πάγκο
 Θα γίνεται χρήση Μασκών από τα στελέχη του πάγκου πλην του Α΄Προπονητή
 Στα time out οι αθλητές καθιστοί τηρώντας το πρωτόκολλο με τις κενές καρέκλες ενδιάμεσα.
 Οι αρχηγοί των ομάδων δεν θα βγαίνουν από τις γραμμές του κυρίως αγωνιστικού χώρου για να απευθυνθούν προς τον διαιτητή.
 Ενδιάμεσα στα σετ, οι ομάδες μαζί με τους αναπληρωματικούς τους και τα στελέχη του πάγκου, θα αλλάζουν πλευρές με τη φορά που δείχνει ο διαιτητής (κυκλικά του γηπέδου)
 Σε περίπτωση ατομικής βράβευσης ο απονέμων θα πρέπει να φοράει μάσκα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
 Εάν παρουσιαστεί κρούσμα κατά την διάρκεια των αγώνων ακολουθείται το πρωτόκολλο που περιγράφεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Instructions_EODY-GGA_positive_
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Κατηγορία Μέγιστος Συνολικός Αριθμός Αποστολές ομάδων 40 (20 ανά ομάδα)
Διαιτητές Αγώνα 2
Επόπτες Αγώνα 2 έως 4
Γραμματεία Αγώνα 1 - 2
Παρατηρητής Αγώνα (όπου προβλέπεται) 1
Παρατηρητής Διαιτησίας (όπου προβλέπεται) 1
Ιατρός Αγώνα (όπου προβλέπεται) 1
Μέλη ΔΣ/ΕΟΠΕ & ΕΝΩΣΕΩΝ 6
Προσωπικό ΕΟΠΕ & ΕΝΩΣΕΩΝ 2
Μέλη ΔΣ/Χορηγοί αγωνιζόμενων Σωματείων 15 το ανώτερο για το γηπεδούχο Σωματείο 5 το ανώτερο για το φιλοξενούμενο Σωματείο Η ευθύνη για την ταυτότητά τους θα ανήκει σε κάθε Σωματείο
Δημοσιογράφοι (ΚΑΡΤΑ ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ)-Τεχνικοί μετάδοσης-Σχολιαστές 10
(Για αγώνες με τηλεοπτική μετάδοση ή live streaming) Δημοσιογράφοι (ΚΑΡΤΑ ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ) (Για αγώνες ΧΩΡΙΣ τηλεοπτική μετάδοση ή live streaming ) 6
Φωτογράφοι 2
Security - κατόπιν σχεδίου Κ.Σ.
Βοηθητικό Προσωπικό Αγώνα (Τεχνικοί, συντηρητές αγωνιστικού χώρου, προσωπικό για πινακίδες, προσωπικό για καθαρισμό κ.α) 6
Αστυνομία - κατόπιν σχεδίου Κ.Σ.
Στατιστική Υπηρεσία ΕΟΠΕ 2
Ball Boys 5 έως 7
 
 21/10/2020  ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ
 Σας πληροφορούμε ότι η Προπόνηση του κλιμακίου αγοριών που ήταν προγραμματισμένη την Κυριακή 25/10 στο ΣΕΦ αναβάλεται
 
 21/10/2020  ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
 
Παρακάτω θα δείτε το νέο επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο πετοσφαίρισης που εκδόθηκε από την ΕΟΠΕ
ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ (17/10/20)
Το πιο κάτω Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από τη ΕΟΠΕ, Ενώσεις & ΤΕ, της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Επίσης, το εν λόγω πρωτόκολλο περιγράφει τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της FIVB και CEV.
Υπεύθυνο για την τήρηση των παρακάτω είναι το γηπεδούχο σωματείο ενώ για αγώνες σε ουδέτερη έδρα η Ένωση/ΤΕ ή η ΕΟΠΕ (για Πανελλήνιες διοργανώσεις)
Ι. Βασικές Αρχές.
1. Αναφορικά με τις προπονήσεις των ομάδων, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα ομαδικών προπονήσεων όπως αυτά ανακοινώνονται από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (καταστάσεις εισερχομένων-εξερχομένων, ιατρικές βεβαιώσεις, μέγεθος εγκατάστασης κ.λ.π)
2. Οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΓΓΑ.
3. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου εκτός αθλητών/ αθλητριών , των 2 Α ! προπονητών και των 2 διαιτητών .
2
ΑΓΩΝΕΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που η ομάδα μετακινείται θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες για τον κάθε κλάδο μεταφορών εγκύκλιοι.
ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ
 Συστήνεται η αποφυγή χρήσης αποδυτηρίων πριν και μετά τους αγώνες.
 Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο οι τουαλέτες.
 Οι ομάδες συνίσταται να έρχονται με τις αθλητικές τους εμφανίσεις.
 Σε περίπτωση χρήσης αποδυτηρίων, συνιστάται η ατομική χρήση των ντους. Εναλλακτικά, στις περιπτώσεις που τα ντους δεν είναι ατομικά, συστήνεται να παραμένει ένα ντους κενό ανά δύο σε χρήση. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τα προσωπικά τους είδη (σαμπουάν κ.λ.π.), τα οποία δεν πρέπει να μοιράζονται, καθώς και να φορούν σαγιονάρες.
 Παρουσίαση video από προπονητή όχι στο γήπεδο
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 Ο Α' και Β' διαιτητής του αγώνα δεν θα φορούν μάσκα.
 Η Γραμματεία, παρατηρητές αγώνα, επόπτες θα φορούν μάσκα
 Στη γραμματεία θα υπάρχει αντισηπτικό Gel
 Δεν θα χρησιμοποιηθούν αποδυτήρια των διαιτητών παρά μόνο οι τουαλέτες - οι διαιτητές θα έρχονται με τις εμφανίσεις τους.
3
ΑΓΩΝΑΣ
 Συνίσταται η θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στην εγκατάσταση
 Δεν θα γίνει η καθιερωμένη χειραψία στην παρουσίαση των ομάδων και στο τέλος του αγώνα.
 Να αποφεύγεται το χτύπημα χεριών (hi-5) και εναγκαλισμοί στους πανηγυρισμούς
 Στις αλλαγές αθλητών δεν θα χρησιμοποιούνται ταμπελάκια αλλαγών.
 Θα γίνεται καθαρισμός/απολύμανση πριν τον αγώνα καθώς και στο τέλος εάν ακολουθεί επόμενος αγώνας Βόλεϊ σε:
o Τραπέζια
o Καρέκλες
o Πάγκοι
o Στύλοι
o Φιλέ
o Μπάλες
.
ΠΑΓΚΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
 Θα υπάρχουν κενές καρέκλες ενδιάμεσα σε αυτούς που κάθονται στον πάγκο
 Θα γίνεται χρήση Μασκών από τα στελέχη του πάγκου πλην του Α΄Προπονητή
 Στα time out οι αθλητές καθιστοί τηρώντας το πρωτόκολλο με τις κενές καρέκλες ενδιάμεσα.
 Οι αρχηγοί των ομάδων δεν θα βγαίνουν από τις γραμμές του κυρίως αγωνιστικού χώρου για να απευθυνθούν προς τον διαιτητή.
 Ενδιάμεσα στα σετ, οι ομάδες μαζί με τους αναπληρωματικούς τους και τα στελέχη του πάγκου, θα αλλάζουν πλευρές με τη φορά που δείχνει ο διαιτητής (κυκλικά του γηπέδου)
 Σε περίπτωση ατομικής βράβευσης ο απονέμων θα πρέπει να φοράει μάσκα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
 Εάν παρουσιαστεί κρούσμα κατά την διάρκεια των αγώνων ακολουθείται το πρωτόκολλο που περιγράφεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Instructions_EODY-GGA_positive_
4
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Κατηγορία Μέγιστος Συνολικός Αριθμός Αποστολές ομάδων 40 (20 ανά ομάδα)
Διαιτητές Αγώνα 2
Επόπτες Αγώνα 2 έως 4
Γραμματεία Αγώνα 1 - 2
Παρατηρητής Αγώνα (όπου προβλέπεται) 1
Παρατηρητής Διαιτησίας (όπου προβλέπεται) 1
Ιατρός Αγώνα (όπου προβλέπεται) 1
Μέλη ΔΣ/ΕΟΠΕ & ΕΝΩΣΕΩΝ 6
Προσωπικό ΕΟΠΕ & ΕΝΩΣΕΩΝ 2
Μέλη ΔΣ/Χορηγοί αγωνιζόμενων Σωματείων 15 το ανώτερο για το γηπεδούχο Σωματείο 5 το ανώτερο για το φιλοξενούμενο Σωματείο Η ευθύνη για την ταυτότητά τους θα ανήκει σε κάθε Σωματείο
Δημοσιογράφοι (ΚΑΡΤΑ ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ)-Τεχνικοί μετάδοσης-Σχολιαστές (Για αγώνες με τηλεοπτική μετάδοση ή live streaming) 10
Δημοσιογράφοι (ΚΑΡΤΑ ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ) (Για αγώνες ΧΩΡΙΣ τηλεοπτική μετάδοση ή live streaming ) 6
Φωτογράφοι 2
Security - κατόπιν σχεδίου Κ.Σ.
Βοηθητικό Προσωπικό Αγώνα (Τεχνικοί, συντηρητές αγωνιστικού χώρου, προσωπικό για πινακίδες, προσωπικό για καθαρισμό κ.α) 6
Αστυνομία - κατόπιν σχεδίου Κ.Σ.
Στατιστική Υπηρεσία ΕΟΠΕ 2
Ball Boys 5 έως 7
 
 19/10/2020  ΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ
 

Ο υπεύθυνος συντονιστής ανάπτυξης κος Ντόζης Χρήστος καλεί τους παρακάτω αθλητές σε συγκεντρωτική προπόνηση την Τρίτη, 20/10/2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αίθουσα 4 στις 15:15΄ (διάρκεια προπόνησης Τρίτη15:30' - 18:00')

και Κυριακή 25/10/20 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αίθουσα 4 στις 09:45 (διάρκεια προπόνησης Τρίτη10:00' - 12:00')

Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Λακασά Παναγιώτη. 

·      ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ Μάριος-Αλέξανδρος ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

·      ΒΕΖΙΡΗΣ Μερκούρης ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

·      ΚΑΝΑΓΚΙΝΗΣ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Αρίσταρχος ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

·      ΑΓΑΛΟΥ Ιάσωνας ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ

·      ΣΤΡΑΤΟΣ Αθανάσιος ΣΦΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

·      ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΛΟΥΤΟΥΡΕ Γεώργιος-Έκτορας ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

·      ΧΑΛΙΛΗΣ Άγγελος ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

·      ΚΟΥΒΑΡΑΣ Γιώργος ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

·      ΑΔΡΑΚΤΑΣ Σταύρος ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ

·      ΔΟΡΟΒΑΤΑΣ Νίκος ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ

·      ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ Στέφανος-Παντελής ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 Αθλήτης που θα απουσιάσει λόγω αγωνιστικής δραστηριότητας να τον Ομοσπονδιακό προπονητή

 
 16/10/2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΟΠΕ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (γκρουπ Πειραιά)
 
Ο υπεύθυνος συντονιστής ανάπτυξης κος Ντόζης Χρήστος καλεί τις παρακάτω αθλήτριες σε συγκεντρωτική προπόνηση την Πέμπτη, 22/10/2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αίθουσα 4 στις 15.15 (διάρκεια προπόνησης 15.30 - 17.30).
Η προπόνηση θα διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Γκούντα Κωνσταντίνου.
1 ΟΛΓΑ ΔΡΕΜΠΕΛΑ Α.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ
2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΚΙΖΛΗ Α.Ο.Φ.ΠΟΡΦΥΡΑΣ
3 ΜΕΛΙΝΑ ΓKΙΟΚΑ ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ
4 ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
5 ΧΑΡΑ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ
6 ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΙΝΤΟΥ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ
7 ΜΑΡΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ
8 ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
9 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΝΕ Α.Ο.Φ.ΠΟΡΦΥΡΑΣ
10 ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ
11 ΠΑΝΟΥ ΑΜΑΝΤΑ ΑΕ ΡΕΝΤΗ
12 ΜΥΡΤΩ ΒΕΝΕΚΕ ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αθλήτρια που θα απουσιάσει λόγω αγωνιστικής δραστηριότητας να ενημερώσει την ένωση ΕΣΠΕΔΑ και Ομοσπονδιακό προπονητή.
 
 29/09/2020  VINTAGE Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. 2020-21 ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΔΑ λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική διαταραχή μεγάλης εμβέλειας και διάρκειας, λόγω της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισε την μείωση κατά 50% των παραβόλων συμμετοχής ομάδων στα πρωταθλήματα VINTAGE ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ (και μικτές ομάδες που θα ακολουθήσουν την άνοιξη) ευθύνης διοργάνωσής της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ VINTAGE : 50 ευρώ
Μέσα στα νέα οικονομικά, κοινωνικά και αθλητικά δεδομένα, που όλοι βιώνουμε, αναμένουμε την ανταπόκρισή σας και τη συμμετοχή σας, ώστε για μία ακόμη φορά να θέσουμε ψηλά τον πήχη, σε μια διοργάνωση που βασικό της μέλημα είναι η χαρά της συμμετοχής όλων όσων αγαπούν το βόλεϊ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και 14/10/20
Η σχετική Συμπληρωματική-Διορθωτική Προκήρυξη είναι αναρτημένη στην ενότητα "προκηρύξεις", υποενότητα "vintage".
 
 29/09/2020  Δηλώσεις ενδιαφέροντος για Περιφερειακούς Ομοσπονδιακούς Προπονητές (Π.Ο.Π.) αγωνιστικής περιόδου 2020-21
 Ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών (Π.Ο.Π.) για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Όσοι επιλεγούν θα έχουν σαν κύρια καθήκοντα, τις προπονήσεις κλιμακίων σύμφωνα με την οδηγίες Ε.Ο.ΠΕ. για τον αριθμό προπονήσεων, ηλικιακών ομάδων, την συνεργασία τους με τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές και τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές ως προς την προπονητική διαδικασία.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
 28/09/2020  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 2020-21
 Σας ενημερώνουμε ότι στην ενότητα "προκηρύξεις" υποενότητα "ΕΟΠΕ" του διαδικτυακού μας τόπου έχουν αναρτηθεί Επικαιροποιημένες Οδηγίες της Ε.Ο.ΠΕ. για την Κάρτα Υγείας της Αγωνιστικής Περιόδου 2020-21.
 
 23/09/2020  ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ 26/9 ΩΣ ΚΑΙ 2/10
  Σας ενημερώνουμε ότι εκτός των ορισμών 26-27/9 που έχουν αναρτηθεί στους ορισμούς διαιτητών, για το χρονικό διάστημα ως και 2/10 στους αγώνες κυπέλλου γυναικών θα χρησιμοποιηθούν επίσης και οι κάτωθι διαιτητές: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ-ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ-ΜΑΛΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΟΥ Μ.-ΜΙΧΑΗΛΟΓΛΟΥ-ΚΑΛΟΥΔΑΣ-ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ-ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΙΩΑΝΝΟΥ Δ.-ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ-ΚΑΛΙΓΕΡΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ-ΣΑΜΟΛΑΔΑ-ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ Π.-ΒΕΛΙΔΑΚΗΣ-ΜΑΥΡΟΛΑΜΠΑΔΟΥ-ΜΟΣΙΑΛΟΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΣΤΑΝΗ.
Τα ζευγάρια-ημερομηνία-γήπεδο-ώρες, θα επικαιροποιηθούν στους ορισμούς από Δευτέρα 28/9 και μετά.
 
 22/09/2020  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
 
Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης, το οποίο εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
21/9/2020
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το πιο κάτω Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από τη ΕΟΠΕ, Ενώσεις & ΤΕ, της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Επίσης, το εν λόγω πρωτόκολλο περιγράφει τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της FIVB και CEV.
Υπεύθυνο για την τήρηση των παρακάτω είναι το γηπεδούχο σωματείο ενώ για αγώνες σε ουδέτερη έδρα η Ένωση/ΤΕ ή η ΕΟΠΕ (για Πανελλήνιες διοργανώσεις)
Ι. Βασικές Αρχές.
1. Αναφορικά με τις προπονήσεις των ομάδων, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα ομαδικών προπονήσεων όπως αυτά ανακοινώνονται από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (καταστάσεις εισερχομένων-εξερχομένων, ιατρικές βεβαιώσεις, μέγεθος εγκατάστασης κ.λ.π)
2. Οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΓΓΑ.
3. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου εκτός αθλητών/ αθλητριών , των 2 Α ! προπονητών και των 2 διαιτητών .
2
ΑΓΩΝΕΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που η ομάδα μετακινείται θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες για τον κάθε κλάδο μεταφορών εγκύκλιοι.
ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ
 Συστήνεται η αποφυγή χρήσης αποδυτηρίων πριν και μετά τους αγώνες.
 Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο οι τουαλέτες.
 Οι ομάδες συνίσταται να έρχονται με τις αθλητικές τους εμφανίσεις.
 Σε περίπτωση χρήσης αποδυτηρίων, συνιστάται η ατομική χρήση των ντους. Εναλλακτικά, στις περιπτώσεις που τα ντους δεν είναι ατομικά, συστήνεται να παραμένει ένα ντους κενό ανά δύο σε χρήση. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τα προσωπικά τους είδη (σαμπουάν κ.λ.π.), τα οποία δεν πρέπει να μοιράζονται, καθώς και να φορούν σαγιονάρες.
 Παρουσίαση video από προπονητή όχι στο γήπεδο
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 Ο Α' και Β' διαιτητής του αγώνα δεν θα φορούν μάσκα.
 Η Γραμματεία, παρατηρητές αγώνα, επόπτες θα φορούν μάσκα
 Στη γραμματεία θα υπάρχει αντισηπτικό Gel
 Δεν θα χρησιμοποιηθούν αποδυτήρια των διαιτητών παρά μόνο οι τουαλέτες - οι διαιτητές θα έρχονται με τις εμφανίσεις τους.
3
ΑΓΩΝΑΣ
 Συνίσταται η θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στην εγκατάσταση
 Δεν θα γίνει η καθιερωμένη χειραψία στην παρουσίαση των ομάδων και στο τέλος του αγώνα.
 Να αποφεύγεται το χτύπημα χεριών (hi-5) και εναγκαλισμοί στους πανηγυρισμούς
 Στις αλλαγές αθλητών δεν θα χρησιμοποιούνται ταμπελάκια αλλαγών.
 Θα γίνεται καθαρισμός/απολύμανση πριν τον αγώνα καθώς και στο τέλος εάν ακολουθεί επόμενος αγώνας Βόλεϊ σε:
o Τραπέζια
o Καρέκλες
o Πάγκοι
o Στύλοι
o Φιλέ
o Μπάλες
ΠΑΓΚΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
 Θα υπάρχουν κενές καρέκλες ενδιάμεσα σε αυτούς που κάθονται στον πάγκο
 Θα γίνεται χρήση Μασκών από τα στελέχη του πάγκου πλην του Α΄Προπονητή
 Στα time out οι αθλητές καθιστοί τηρώντας το πρωτόκολλο με τις κενές καρέκλες ενδιάμεσα.
 Οι αρχηγοί των ομάδων δεν θα βγαίνουν από τις γραμμές του κυρίως αγωνιστικού χώρου για να απευθυνθούν προς τον διαιτητή.
 Ενδιάμεσα στα σετ, οι ομάδες μαζί με τους αναπληρωματικούς τους και τα στελέχη του πάγκου, θα αλλάζουν πλευρές με τη φορά που δείχνει ο διαιτητής (κυκλικά του γηπέδου)
 Σε περίπτωση ατομικής βράβευσης ο απονέμων θα πρέπει να φοράει μάσκα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
 Εάν παρουσιαστεί κρούσμα κατά την διάρκεια των αγώνων ακολουθείται το πρωτόκολλο που περιγράφεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Instructions_EODY-GGA_positive_
4
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Κατηγορία Μέγιστος Συνολικός Αριθμός
Αποστολές ομάδων 40 (20 ανά ομάδα)
Διαιτητές Αγώνα 2
Επόπτες Αγώνα 2 έως 4
Γραμματεία Αγώνα 1 - 2
Παρατηρητής Αγώνα (όπου προβλέπεται) 1
Παρατηρητής Διαιτησίας (όπου προβλέπεται) 1
Ιατρός Αγώνα (όπου προβλέπεται) 1
Μέλη ΔΣ/ΕΟΠΕ & ΕΝΩΣΕΩΝ 6
Προσωπικό ΕΟΠΕ & ΕΝΩΣΕΩΝ 2
Μέλη ΔΣ αγωνιζόμενων Σωματείων 6 το ανώτερο για το γηπεδούχο Σωματείο 4 το ανώτερο για το φιλοξενούμενο Σωματείο Η ευθύνη για την ταυτότητα των μελών ΔΣ θα ανήκει σε κάθε Σωματείο
Δημοσιογράφοι (ΚΑΡΤΑ ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ)-Τεχνικοί μετάδοσης-Σχολιαστές (Για αγώνες με τηλεοπτική μετάδοση ή live streaming) 10
Δημοσιογράφοι (ΚΑΡΤΑ ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ) (Για αγώνες ΧΩΡΙΣ τηλεοπτική μετάδοση ή live streaming ) 6
Φωτογράφοι 2 Security - κατόπιν σχεδίου Κ.Σ.
Βοηθητικό Προσωπικό Αγώνα (Τεχνικοί, συντηρητές αγωνιστικού χώρου, προσωπικό για πινακίδες, προσωπικό για καθαρισμό κ.α) 6 Αστυνομία - κατόπιν σχεδίου Κ.Σ.
Στατιστική Υπηρεσία ΕΟΠΕ 2
Ball Boys 5 έως 7
 
 22/09/2020  Oδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ
 
Οι οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ για τις προπονήσεις και αθλητικές διοργανώσεις σε περιοχές με περιοριστικά μέτρα.
Θα ακολουθήσει και το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο για την πετοσφαίριση, (αναμένεται από την Ε.Ο.ΠΕ.) αμέσως μετά την έγκρισή του από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανακοινώνεται η προσαρμογή των οδηγιών για την οργανωμένη άθληση στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις τις Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. 

1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα): 
1α Προπονήσεις μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων που αθλείται είναι περίπου 150 τ.μ. 
1β Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ που εκδόθηκε 15/9/2020 (στον ιστότοπο της ΓΓΑ στην Ενότητα «Νομοθεσία» https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ; Άρθρο 23 (σελ. 52) & Παράρτημα VII (σελ. 80)
1γ Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των εγκεκριμένων, από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, πρωτοκόλλων του αθλήματος. 
1δ Η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης. 
Κατά τα άλλα ισχύουν οι οδηγίες ασφαλούς άσκησης που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19- sports. 

2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα): 
2α. Προπονήσεις Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71). https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf 
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων. 
2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου. Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες.
Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων. 

3. Λοιπές περιοχές.
3α.Προπονήσεις Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα. 
3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου. Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. 
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι οδηγίες ασφαλούς άσκησης που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση. 
Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
 16/09/2020  ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΠΕΔΑ
 

Στον εξωτερικό και πολύ όμορφο χώρο του κέντρου «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ» στο Μοσχάτο, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις κυπέλλου και πρωταθλημάτων της Ένωσής μας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, παρουσία εκπροσώπων των σωματείων. Χαιρετισμό και αισιόδοξα μηνύματα απεύθυναν στους παρευρισκόμενους εκ μέρους της ΕΟΠΕ ο Αντιπρόεδρος  Κογκαλίδης Λευτέρης, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΠΕ ΔΑΠ ο Κος Παπαχατζής Πέτρος μαζί με τον Κο Βελώνη Γιώργο, ενώ την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΠΕΔΑ εκπροσώπησε ο Κος Τσάκωνας Φάνης.

Για τις δυσκολίες αλλά και την προσμονή της επαναφοράς στα γήπεδα αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ Κος Κογκαλίδης Γιώργος, ο Γεν.Γραμματέας ΕΣΠΕΔΑ/ΕΟΠΕ Κος Χαλβατζής Νεκτάριος, ο Αντιπρόεδρος Κος Δελαγραμμάτικας Νίκος, ενώ την κλήρωση παρακολούθησαν επίσης το μέλος ΔΣ/ΕΟΠΕ Κος Βλάχος Παντελής και από το Δ.Σ./ΕΣΠΕΔΑ ο αντιπρόεδρος Κος Μεταξάς Δημήτρης, ο ειδικός γραμματέας Κος Σαρατσόπουλος Ρωμύλος και το μέλος Κος Ιατρόπουλος Χάρης. Εν αναμονή λοιπόν και του επίσημου υγειονομικού πρωτοκόλλου του αθλήματος από την ΕΟΠΕ ευχόμαστε σε όλους αθλητές-τριες, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές, υγεία και καλή επάνοδο στους αγώνες.

Η ΕΣΠΕΔΑ ευχαριστεί θερμά τον Κο Σαλαπατάρα Βαγγέλη για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

 

Στην ενότητα «προκηρύξεις» του διαδικτυακού μας τόπου, αναρτηθεί ο τρόπος διεξαγωγής κυπέλλου και πρωταθλημάτων, όπως επίσης στην ενότητα «αποτελέσματα» έχουν αναρτηθεί όλες οι κληρώσεις.

 
 09/09/2020  VINTAGE ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020-2021 ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!
 
Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. με αισιοδοξία και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την υγεία όλων των συμμετεχόντων, ξεκινά τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21 με τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της Ένωσης, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!! Όπως κάθε άλλη χρονιά και ως πρωτοπόρος Ένωση στις διοργανώσεις αγώνων βόλεϊ ενηλίκων, τηρώντας τον προγραμματισμό των διοργανώσεών της, ετοιμάζει τα VINTAGEΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας με την πανδημία και τις συνέπειες αυτής, επιβάλλουν, περισσότερο από ποτέ, εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες, που θα δώσουν μια υγιή διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Πολύ σύντομα λοιπόν, θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη Ανδρών & Γυναικών με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους λάτρεις του βόλεϊ να νιώσουν για άλλη μια φορά και αυτοί την απόλαυση της συμμετοχής στο ομαδικό αυτό άθλημα. Έκδοση Προκήρυξης έως και τα τέλη Σεπτέμβρη, με πιθανή έναρξη περίπου τέλη Οκτώβρη.
 
 09/09/2020  ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ & ΠΡΩΤ/ΤΩΝ ΕΣΠΕΔΑ 2020-2021
 

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και από ώρα 19.00, στον ανοικτό χώρο του κέντρου «Καταρράκτης» (διεύθυνση : Κωνσταντινουπόλεως 74 & Ομήρου 30, Μοσχάτο)  θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις κυπέλλου και  πρωταθλημάτων της Ένωσής μας, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Λόγω ορίου προσέλευσης ατόμων στο χώρο και τήρησης των απαραίτητων μέτρων προστασίας, παρακαλούμε να παρευρεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο, (ο οποίος θα δηλωθεί με αποστολή mail του συλλόγου στην Ένωση espeda@espeda.gr έως και τη Δευτέρα 14/9/20).

 
 08/09/2020  Επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαχείριση κρούσματος COVID 19 από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ
 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του γγΑ και επικεφαλής συντονιστή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γραμματείας Γ. Μαυρωτά με τον πρόεδρο της αθλητικής επιτροπής του ΕΟΔΥ Α. Παπανικολάου και τα μέλη της Ευ. Τσώνου και Ελ. Μπουρνουσούζη, έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, εκτιμώντας και την επιδημιολογική εξέλιξη στην χώρα και την διεθνή εμπειρία, ήταν και η διαχείριση θετικού κρούσματος COVID 19 στον αθλητισμό. Με βάση τα όσα σημειώθηκαν εκδόθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ επικαιροποιημένες οδηγίες που καλούνται να ακολουθήσουν όλοι οι αθλητικοί φορείς.

Στη συνάντηση έγινε ακόμα, απολογισμός της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές τους τελευταίους μήνες και  τέθηκε το πλαίσιο για ακόμα καλύτερο συντονισμό, ενόψει της επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, με τα μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, εν μέσω της πανδημίας COVID 19.

Τις επικαιροποιημένες οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε στο κάτωθι Link

https://gga.gov.gr/images/Updated_Instructions_EODY-GGA_positive_cases.pdf

 

 
 02/09/2020  ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ Β ΕΘΝ.-ΕΘΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΕΣΠΕΔΑ) 2020-2021
 
Μετά την έκδοση των Ειδικών Προκηρύξεων Β εθνικής Κατηγορίας-Εθνικό Περιφερειακό Πρωτ/μα Ανδρών & Γυναικών από την Ε.Ο.ΠΕ. , σας ενημερώνουμε ότι στην ενότητα προκηρύξεις, υποενότητα ΕΣΠΕΔΑ του διαδικτυακού μας τόπου, έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες προκηρύξεις Β εθν.εθνικό περιφερειακό πρωτάθλημα για τον Β΄ όμιλο της Ένωσής μας (όπως έχουν υποβληθεί για έγκριση στην ΕΟΠΕ).
Δηλώσεις συμμετοχής έως 7/9/20
 
 24/08/2020  ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ
 

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την προστασία από τον COVID-19 και για την εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων με τις υπηρεσίες της Ένωσής μας, ενημερώνουμε, ότι, για όλα τα θέματα που απαιτείται φυσική παρουσία στα γραφεία της ΕΣΠΕΔΑ, αυτό θα γίνεται ΜΟΝΟ με ραντεβού, με τους ενδιαφερόμενους-ες να αποστέλλουν e-mail στο espeda@espeda.gr ή κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (2109400687-2109402078).

Απαραίτητη κατά την είσοδο και παρουσία στα γραφεία η χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, για την έκδοση ή/και ανανέωση καρτών ατόμων, που θα έχουν δικαίωμα να κάθονται στον πάγκο της ομάδας τους, έφοροι-στατιστικολόγοι κ.λ.π. κάθε σωματείο θα πρέπει να αποστείλει συγκεντρωτικά με mail στο espeda@espeda.gr τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση όσων νέων καρτών επιθυμούν, καθώς και τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που θα ανανεώσουν κάρτες προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων. Στη συνέχεια κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού θα προσέρχεται εκπρόσωπος στα γραφεία της Ένωσης για την παραλαβή τους.

 
 24/08/2020  Β΄ - Γ΄ - Δ΄ κ.ο.κ. ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ-18 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για τις ομάδες ΚΑΙ ΜΟΝΟ : Β΄- Γ΄- Δ΄ομάδες κ.ο.κ. Κορίτσια Κ-18 (κορασίδων) και Β΄ ομάδες Αγόρια Κ18 εάν υπάρχουν, παρατείνονται έως την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Διευκρινίζεται ότι για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (τοπικές γυναικών, αγόρια Κ21 (εφήβων), κορίτσια Κ20 (νεανίδων), αγόρια Κ-18(παίδων) και Κορίτσια Κ18 (Α΄-Β΄-Γ΄ κατηγορία κορασίδων) καθώς και το κύπελλο ανδρών και γυναικών, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020.

 
 24/08/2020  ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΓΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
 
στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε δελτίο τύπου της ΓΓΑ με οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής ΓΓΑ ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριτότητας, προς ενημέρωσή σας

https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3084-2020-08-21-12-40-58


 
 03/08/2020  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΕΣΠΕΔΑ ΑΓΩΝ.ΠΕΡ. 2020-21
 Σας πληροφορούμε ότι στην ενότητα Προκηρύξεις/ΕΣΠΕΔΑ έχουν αναρτηθεί οι Ειδικές Προκηρύξεις Κυπέλλου Ανδρών & Γυναικών,Τοπικών κατ. Γυναικών και Αγοριών Κ21-Κοριτσιών Κ20- Αγοριών & Κοριτσιών Κ18 της Ενωσής μας όπως έχουν σταλεί για έγκριση στην ΕΟΠΕ.
 
 06/07/2020  ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2020-2021
 Σας ενημερώνουμε ότι στην ενότητα "προκηρύξεις" υποενότητα "ΕΟΠΕ" του διαδικτυακού μας τόπου www.espeda.gr, έχει αναρτηθεί η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.
 
 03/07/2020  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ GRASS VOLLEY ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ ΤΟ VOLLEYNEWS
 


 
 
 29/06/2020  TOYRNOYA GRASS VOLLEY ΕΣΠΕΔΑ
 Η Ένωσή μας για πρώτη φορά στο χρονικά, αναζητώντας ασφαλείς τρόπους διοργάνωσης αγώνων βόλεϊ επιχειρεί και διεξάγει αγώνες grass volley για πρώτη φορά στη χώρα μας, με επίσημο τρόπο.
Πρόκειται για μία ακόμη, μετά τα vintage πρωτοποριακή ιδέα της ΕΣΠΕΔΑ, που ξεκινά τον Ιούλιο του 2020 ευελπιστώντας στην ανταπόκριση όσων αγαπούν το βόλεϊ και επιθυμούν να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο σε αυτό.
Στην ενότητα "προκηρύξεις" υποενότητα "grass volley" του διαδικτυακού μας τόπου www.espeda.gr έχουν αναρτηθεί η προκήρυξη και τα απαραίτητα έγγραφα για όσες ομάδες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή (ως και την Τρίτη 7/7).
 
 23/06/2020  ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ./Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. στη συνεδρίασή του Νο29-22/6/20, που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνέχεια των αποφάσεων που αφορούν τα πρωταθλήματα κατηγοριών ευθύνης της και κατά εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΟΠΕ όπως αυτές έχουν δημοσιευτεί,  

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ  

ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ Κ18 ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 (Α-Β-Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) 2019-20

Ειδικά για το πρωτάθλημα Κορίτσια Κ18 που διεξάγεται σε 3 κατηγορίες (Α΄-Β΄- Γ΄) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α., λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης και τον βαθμολογικό πίνακα κάθε κατηγορίας Κορίτσια Κ18, τη στιγμή της διακοπής τους, αποφάσισε τα κάτωθι:

1. Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18  : Υποβιβάζεται η ομάδα ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

2. Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 : Στην Α΄ κατηγορία ανέρχονται οι ομάδες ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ και οι ομάδες ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ & ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία

3. Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 : Στην Β΄ κατηγορία ανέρχονται οι ομάδες ΓΣ ΑΡΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ-ΑΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-ΓΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε κατηγορία Κορίτσια Κ18 θα έχουν οι εξής ομάδες:

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 (14 ΟΜΑΔΕΣ) : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ - ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ - ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ - ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ - ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ - ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 (12 ΟΜΑΔΕΣ) : ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ - ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ - ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ - ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΣ - ΑΕ ΡΕΝΤΗ - ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ - ΑΣ ΠΕΡΑ - ΓΣ ΑΡΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ-ΑΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-ΓΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18 : ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ - ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ - ΑΦΜΣ ΦΟΙΝΙΞ -ΓΑΣ ΙΑΣΟΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ - ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΓΣ ΙΛΙΟΥ - ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ - ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ - ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ - ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ - ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ - ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΑΟ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - Μ.Ε.Λ.Α.Σ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - ΑΟ ΚΕΛΕΟΣ - ΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ - ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ - ΑΟ ΘΡΙΑΣΙΟ και όποια άλλη ομάδα ανήκει στην δύναμη της Ένωσης και δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κορίτσια Κ18.

Για τα παραπάνω θα εκδοθεί Συμπληρωματική-Τροποποιητική Προκήρυξη, η οποία θα σταλεί στην ΕΟΠΕ για έγκριση.

 
 23/06/2020  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ.
 

Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις του ΔΣ ΕΟΠΕ Νο. 64/2 & 64/3 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ 64/2

Το ΔΣ, διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης και Beach Volleyball, αποφασίζει ομόφωνα την ματαίωση όλων των υπολειπόμενων αγώνων των Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης Αγοριών & Κοριτσιών Κ18, των Τοπικών Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης  των Ενώσεων & ΤΕ αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και των Πρωταθλημάτων Beach Volleyball Κ17, Κ19 και Κ22, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 8 του νόμου 4684/2020, όπως αυτό επικύρωσε την, από 24-04-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α86/2020) και έχοντας την προβλεπόμενη από τον Νόμο ειδική πλειοψηφία

Το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Αγοριών και Κοριτσιών Κ18 της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2003, εκτός από αθλητές και αθλήτριες αυτής της ηλικίας που θα μεταγραφούν σε σωματεία κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του 2020. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα συμπεριλαμβάνονται περιπτώσεις ανανέωσης μεταγραφής με υποσχετική στο ίδιο σωματείο και μεταγραφής αθλητή/τριας που την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο είχε μεταγραφεί με υποσχετική επιστολή στο ίδιο σωματείο.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αθλητές/αθλήτριες που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2005.

Για τα πρωταθλήματα αγοριών Κ17 (Παμπαίδων) και κοριτσιών Κ16 (Παγκορασίδων) για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αθλητές/αθλήτριες γεννημένοι από την 01/01/2004 και 01/01/2005 αντίστοιχα, εκτός από αθλητές και αθλήτριες αυτής της ηλικίας που θα μεταγραφούν σε σωματεία κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του 2020. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα συμπεριλαμβάνονται περιπτώσεις ανανέωσης μεταγραφής με υποσχετική στο ίδιο σωματείο και μεταγραφής αθλητή/τριας που την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο είχε μεταγραφεί με υποσχετική επιστολή στο ίδιο σωματείο. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 δικαίωμα να αγωνιστούν στα αγόρια Κ17 θα έχουν οι γεννηθέντες από την 01/01/2006 και στα κορίτσια Κ16 οι γεννηθείσες από 01/01/2007.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΟΠΕ 64/3

Το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 8 του νόμου 4684/2020, όπως αυτό επικύρωσε την, από 24-04-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α86/2020) και έχοντας την προβλεπόμενη από τον Νόμο ειδική πλειοψηφία, την έγκριση εισηγήσεων για τα θέματα Beach Volleyball:

Επανέναρξη των προπονήσεων Εθνικών Ομάδων Beach Volley σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πλήρη και αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μετά την αναβολή των ΟΑ για το 2021 αποφασίζεται η ανανέωση της άδειας παραμονής του Βραζιλιάνου τεχνικού για 1+1 επιπλέον έτη ενόψει της ανανέωσης του συμβολαίου συνεργασίας.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, και με γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, η χώρα μας δεν θα συμμετέχει στις διεθνείς αναπτυξιακές διοργανώσεις (U18, U20 κλπ) του 2020 ακόμη και αν αυτές ορισθούν. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 8 του νόμου 4684/2020, όπως αυτό επικύρωσε την, από 24-04-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α86/2020) και έχοντας την προβλεπόμενη από τον Νόμο ειδική πλειοψηφία αποφασίζεται η ακύρωση του Πρωταθλήματος MASTERS 2020 διότι με τις παρούσες συνθήκες κρίνεται ότι τόσο η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων (εκδηλώσεις δίχως θεατές έως σήμερα), όσο και η δυσκολία άντλησης χορηγιών και πόρων από πλευράς φορέων, αποτελούν πολύ κρίσιμες ανασταλτικές παραμέτρους για την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδιασμού μεγάλων διοργανώσεων.   

Η ΕΟΠΕ θα στείλει ευχαριστήριες επιστολές σε όλους τους φορείς (34 συνολικά) που είτε συμφώνησαν είτε εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επίσημες διοργανώσεις του 2020, και θα τους ενημερώνει για τις αποφάσεις αλλά και για το πλεονέκτημα που τους προσφέρει στον Σχεδιασμό Διοργανώσεων του 2021.

Προκειμένου να μπορούν οι αθλητές να έχουν δραστηριότητα για φέτος, η ΕΟΠΕ θα αξιολογήσει και θα εγκρίνει διοργανώσεις ανεξάρτητων φορέων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης κάποιων βασικών αγωνιστικών και οργανωτικών προδιαγραφών του αθλήματος και εγγύηση αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν την περίοδο της τέλεσης τους. 

Επιπροσθέτως θα επιτρέψει στους αθλητές να συμμετέχουν σε αυτά, αναστέλλοντας (μόνο για το 2020) τους περιορισμούς συμμετοχής που ετίθεντο στους σχετικούς κανονισμούς του αθλήματος.

Οσο αφορά τις αποφάσεις για τις ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων Beach volleyball του έτους 2021 θα προηγηθεί σχετική διαβούλευση με τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές.

 
 12/06/2020  10ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΠΠΕ
 

Ο Hugh McCutcheon ένας από τους κορυφαίους προπονητές των ΗΠΑ είναι ο προσκεκλημένος στο 10ο διαδικτυακό σεμινάριο του Συνδεσμου την ΚΥΡΙΑΚΗ 14.00 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 19.00 απαντώντας σε ερωτήσεις των Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης.

Κατέκτησε με τις ΗΠΑ: στην Ολυμπιάδα του Πεκινου το 2008 με τους Άνδρες το χρυσό μετάλλιο και στο Λονδίνο το 2012 με τις γυναίκες το ασημένιο.Σημερα είναι επικεφαλής των προπονητών της γυναικείας ομάδας του πανεπιστημίου της """ΜΙΝΝΕΣΟΤΑΣ""

Οποίοι συναδελφοι θέλουν να υποβάλλουν ερωτησεις παρακαλούμε να τις αποστείλουν στο e-mail του ΣΕΠΠΕ: info@seppe.com.gr ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00.

Με την συμμετοχή και βοήθεια του Γιάννη Αθανασοπούλου προπονητή της Εθνικής γυναικών της Τσεχίας και της "ALLIANCE MTV STUGGART" η συνομιλία με τον κοουτς θα μεταδοθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/c/nstvwebtv/live


 
 11/06/2020  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
 

Στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της γνωριμίας των μαθητών/τριών με το άθλημα της πετοσφαίρισης, η Ε.Ο.ΠΕ. ενημερώνει ότι τα ενδιαφερόμενα σωματεία, αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), που επιθυμούν άδεια εισόδου (α) επιλεγμένων καθηγητών/τριών Φυσικής Αγωγής, (β) προπονητών/τριών και (γ) διακεκριμένων αθλητών/τριών, για το σχολικό έτος 2020-2021, δύνανται να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, συμπληρώνοντας την παρακάτω αίτηση:

 https://docs.google.com/forms/d/1o-9lIDX_fyqLAZ8A5MZtVVRU749G-KDIeMt246gkgJA/viewform?edit_requested=true

Τα αιτήματα που θα κατατίθενται πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας δεν θα εξετάζονται και επιπλέον μεμονωμένα αιτήματα σωματείων, ομίλων, αθλητών/τριών και προπονητών/τριών δεν θα γίνονται δεκτά από το Υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι οι άδειες εισόδου θα εγκρίνονται εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται μετά από συνεννόηση με τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας και με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

2. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων θα παρίσταται υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ορισμένος/η από τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας.

3. Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ. )

β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους με την οποία θα επιτρέπουν την συμμετοχή τους σε αυτές.

4. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση/διανομή διαφημιστικού υλικού καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση -φωτογράφιση).

 
 10/06/2020  Απλουστεύεται η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»
 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απλουστεύεται η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»

 -Τροποποιητική βελτίωση στο πεδίο «πληροφορίες προπονητή» με εξειδίκευση περί «υποχρέωσης απασχόλησης ή όχι»

  -Συνεχείς οι ενέργειες αποτύπωσης με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας όλης της αθλητικής δομής της χώρας

 

Απλουστεύεται η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που για πρώτη φορά δημιουργείται στη χώρα μας, στην ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo).

Τροποποιείται από αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου το πεδίο που αφορά στις «πληροφορίες προπονητή». Θα δίδεται πλέον ως επιλογή η «υποχρέωση ή όχι σε απασχόληση προπονητή». Και μόνο σε περίπτωση υποχρέωσης, θα ακολουθεί η επισύναψη από κάθε υπόχρεο σωματείο είτε της Αναγγελίας Πρόσληψης του εκάστοτε προπονητή είτε του Συμφωνητικού Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet.

Η εξειδίκευση του συγκεκριμένου πεδίου υποβλήθηκε ως αίτημα και πρόταση πολλών σωματείων και φορέων, κάτι που γίνεται αποδεκτό από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και μεγαλύτερης χρηστικότητας στην προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Άλλωστε, ο νόμος 2725/99, άρθρο 31, παρ. 5 προβλέπει ότι «προπονητή έχουν υποχρέωση να απασχολούν:

α) οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις,

β) οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και τα τμήματα αμειβομένων αθλητών,

γ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικό άθλημα και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και σε τοπικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας,

δ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών». 

Είναι συνεχείς οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες για το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου στην Ελλάδα, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και αταλάντευτη η στόχευση του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να μπει επιτέλους τάξη και να αποτυπωθεί, με όρους διαφάνειας και ισότητας, επίσημα, όλη η αθλητική δομή της χώρας.

Πέραν του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», που όπως κάθε αντίστοιχο Μητρώο δεν είναι «κλειστό», αλλά δυναμικό και συνεχίζει να δέχεται εγγραφές καθημερινά, θα ακολουθήσει:

·        Παρουσίαση εντός των προσεχών ημερών, μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, της πλατφόρμας «Πέλοπας», όπου θα καταγραφεί κάθε αθλητική εγκατάσταση στη χώρα

·        Νομοσχέδιο για τις διαδικασίες εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες

·        Δημιουργία «Μητρώου Προπονητών»

·        Δημιουργία «Μητρώου Αθλητών».

Υπενθυμίζεται ότι με τη φιλοσοφία της διαφάνειας και της ανάγκης να προωθούνται συνεχώς οι αξίες του αθλητισμού:

·        Δημιουργήθηκε το σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», για τις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών.

·        Εκπονήθηκε το πρόγραμμα «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ», με «πρεσβευτές» του τους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για δράσεις.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού εργάζεται ώστε η αθλητική οικογένεια -γονείς, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγοί - αλλά και όλοι οι πολίτες να παρακινηθούν, να γνωρίζουν, να έχουν πρόσβαση, να μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια οτιδήποτε αφορά στην αθλητική τους δραστηριότητα, έχοντας όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

 

 
 01/06/2020  9ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΠΠΕ
 

Ο ΓΚΟΥΡΟΥ του γυναικείου βόλλευ της Ιταλίας. 

O κορυφαίος εν ενεργεία προπονητής του κόσμου που ασχολείται με τα τμήματα υποδομής.

 

Ο  GIUSEPPE BOSETTI  θα είναι ο ομιλητής στο 9ο  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Συνδέσμου την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.30 με θέμα:

 

"Προσδιορισμός, κατάρτιση και εξέλιξη αθλητριών στη θέση του λίμπερο, στο γυναικείο βόλλευ, από τις αναπτυξιακές ηλικίες μέχρι το υψηλό επίπεδο".

 

Δημιούργησε την ομάδα "ORAGO".

Μια ομάδα  πρότυπο που  αποτελείται μόνο από αθλήτριες αναπτυξιακών τμημάτων. Μέσα από την δουλειά του δημιούργησε  ένα εργοστάσιο παραγωγής αθλητριών  από το οποίο έχουν βγει πολλές αθλήτριες υψηλού επιπέδου που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται  στις Εθνικές ομάδες. Πάνω από μια δεκαετία ομοσπονδιακός προπονητής των αναπτυξιακών τμημάτων της Εθνικής Ιταλίας με  διακρίσεις.

 Έχει κατακτήσει στην Ιταλία τουλάχιστον 15 πρωταθλήματα αναπτυξιακών ηλικιών.

 

Το 2017 εγκατέλειψε την μεγάλη του αγάπη το " ORAGO" αποδεχόμενος την πρόσκληση της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου της Τουρκικής

"VAKIFBANK"  να είναι ο Επικεφαλής και υπεύθυνος της δεύτερης ομάδας και των αναπτυξιακών τμημάτων της  ομάδας.  Ήδη έχει κατακτήσει μέσα στην διετία 4 αναπτυξιακά μετάλλια  στα ανάλογα  πρωταθλήματα. Υπό την επίβλεψη του είναι 200 κορίτσια και πλειάδα προπονητών.

 

Οι δύο κόρες του παίζουν σε υψηλό επίπεδο και στην Εθνική Ιταλίας.

 

Με την συμμετοχή και βοήθεια του νέου προπονητή του Α.Ο.ΘΗΡΑΣ

ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ η ομιλία του GIUSEPPE BOSETTI  της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.30 θα μεταδοθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

https://www.youtube.com/c/nstvwebtv/live.

 

 
 27/05/2020  Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. για τη δημιουργία του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων" καθώς και σχετικό βίντεο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη
 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 26/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα 1.307 τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που μπήκαν στην πλατφόρμα προεγγραφής, για το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της

Προεγγραφή για τα Μέτρα Στήριξης έως 5 Ιουνίου, κατάθεση δικαιολογητικών έως 30 Ιουνίου

Ο Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης, «πρεσβευτής» του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στο σχετικό επεξηγηματικό βίντεο

Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo), η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, τα οποία διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων».

Από την Τρίτη 18 Μαΐου (έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου) 1.307 Σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής

Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Μια διαδικασία διαφανής, δυναμική, συνεχώς ανανεούμενη, χωρίς ημερομηνία λήξης. Ένα «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νομίμως λειτουργούντα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέτρα στήριξης, τα οποία θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Για την αναγκαιότητα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και συνακόλουθα τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», που συνιστά εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, διασφάλιση της νομιμότητας και τακτοποίηση του άναρχου τοπίου στον ελληνικό αθλητισμό, το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στη δημιουργία βιντεομηνύματος, με την ευγενική συμμετοχή του ασημένιου Ολυμπιονίκη μας, Σπύρου Γιαννιώτη (https://www.youtube.com/watch?v=LLQ2GpRlvDI&feature=youtu.be). Επιπλέον, στον ιστότοπο της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) δημιουργήθηκε και ειδική ενότητα «Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις» (https://gga.gov.gr/images/erotiseis_apantiseis.pdf) για την περαιτέρω διευκόλυνση των σωματείων στις διαδικασίες προεγγραφής τους.

 
 26/05/2020  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΣΠΕΔΑ
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. στη συνεδρίασή του Νο28 που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία και τη δύσκολη δοκιμασία με την πανδημία του κορονοϊού και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις προσπάθειες όλων (ομάδων, αθλητών/τριών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών) αποφάσισε τα εξής:

  •   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΠΕΔΑ 2019-2020

Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης, τον βαθμολογικό πίνακα κάθε πρωταθλήματος τη στιγμή της διακοπής τους, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. όπως αυτές έχουν γνωστοποιηθεί, αναλυτικά ανά πρωτάθλημα έχουμε:

1.       Β ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

2.       Β ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ & ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ  ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

3.       ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Θα ανέλθουν στη Β εθνική κατηγορία Γυναικών Β  όμιλος  οι ομάδες  ΑΟ Π.Φαλήρου, ΑΣ Περιστέρι, Μ.Ε.Λ.Α.Σ Αγιος Ελευθέριος και δεν θα υποβιβαστεί ομάδα  στην Τοπική κατηγ.2 Γυναικών

4.       ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Θα ανέλθουν στην Τοπική κατηγορία Γυναικών οι ομάδες ΑΟ Ιωνικός, Εθνικός ΟΦΠΦ καθώς επίσης και η ομάδα ΑΟ Φλοίσβος προκειμένου η Τοπική κατηγορία Γυναικών την αγων.περίοδο 2020-21 να έχει 12 ομάδες.

Για τα παραπάνω θα εκδοθούν συμπληρωματικές-τροποποιητικές προκηρύξεις, οι οποίες θα σταλούν προς έγκριση στην ΕΟΠΕ.

5.       Αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων Αγόρια Κ17 (πρώην Παμπαίδων) και Κορίτσια Κ16 (πρώην Παγκορασίδων)

6.       Σε επόμενη συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τα πρωταθλήματα Αγόρια Κ18(παίδων) και Κορίτσια Κ18 (κορασίδων) Α - Β - Γ κατηγορίες.

7.       Το φθινόπωρο, πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και εφόσον έχουν ομαλοποιηθεί οι συνθήκες, θα διεξαχθούν οι τελικοί κυπέλλου ανδρών και γυναικών της Ένωσης.

 ·         ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΔΑ λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική διαταραχή μεγάλης εμβέλειας και διάρκειας,  λόγω της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισε την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 την κατάργηση παραβόλων συμμετοχής στα πρωταθλήματα αρμοδιότητας ΕΣΠΕΔΑ : Ανδρών-Γυναικών-Αγόρια Κ21 (εφήβων)-Κορίτσια Κ20 (νεανίδων)-Αγόρια Κ18 (παίδων)-Κορίτσια Κ18 (κορασίδων)-Αγόρια Κ17(παμπαίδων) και Κορίτσια Κ17 (παγκορασίδων).

Για τα vintage ανδρών γυναικών μικτές ομάδες θα ληφθούν αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ.

  • ΄Αμεσα θα στελεχωθεί Γραφείο Τύπου για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και διάδραση μεταξύ Ένωσης και Σωματείων

Μέσα στη μεταβατική περίοδο που όλοι βιώνουμε και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με ευαισθησία και αντιμέτωποι με τα νέα οικονομικά, κοινωνικά και αθλητικά δεδομένα, θα χρειαστεί όλοι με ψυχραιμία να συμβάλλουμε με προνοητικότητα, αποφασιστικότητα και ενότητα στην ομαλοποίηση και επιβίωση του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε.

 
 25/05/2020  8ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.ΠΕ.
 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας γυναικών GULLIERMO NARANJO HERNADEZ θα είναι ο ομιλητής στο 8ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με θέμα :

Ανάλυση συστήματος και προετοιμασία παιχνιδιού της εθνικής ομάδας βόλλευ γυναικών.

Με την συμμετοχή και την βοήθεια του συνεργάτη του Γιάννη Παρασχίδη η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΗ και ώρα 20.30 από τον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.youtube.com/c/nstvwebtv/live

 
 18/05/2020  7ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΠΕ
 

Ως Αθλητής της Εθνικής Ιταλίας με 474 συμμετοχές και αγωνιζόμενος 17 ΕΤΗ ( 1988-2005) κατέκτησε τα πάντα εκτός από χρυσό σε Ολυμπιακούς αγώνες.

3 ΧΡΥΣΑ σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.

4 ΧΡΥΣΑ σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

2 ΑΡΓΥΡΑ σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

1 ΧΑΛΚΙΝΟ σε ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

Αγωνίστηκε ως αθλητής 25 έτη σε :

PALLAVOLO SABAUDIA

PALLAVOLO PARMA και CIMONE MODENA κατακτώντας Ευρωπαϊκά και Ιταλικά πρωταθλήματα.

Ο Κύριος για τον οποίο μιλάμε δεν είναι άλλος από τον μεγάλο ANDREA GIANI ο οποίος θα μιλήσει στο 7ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του συνδέσμου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΗ και ώρα 18.00 με θέμα : "SIDE OUT και ΥΠΟΔΟΧΗ"

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2007 στην CIMONA MODENA κατακτώντας το CEV CHAMPIONS LEAGUE.

Κατέκτησε πρωτάθλημα με την M.ROMA VOLLEY

Εργάστηκε στην CALZEDONIA BERONA και ήταν ο αναμορφωτής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ που την οδήγησε στην κατάκτηση της Δεύτερης θέσης στο ευρωπαϊκό του 2015.

Από το 2017 είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 ήταν ο προπονητής της MODENA και θα συνεργαστεί και την νέα περίοδο 2020-21.

Τέλος με την συμμετοχή και βοήθεια της συναδέλφου προπονήτριας Δήμητρας Λυκογιάννη την προσεχή Παρασκευή θα τον ακούσουμε στο 7ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ που θα μεταδοθεί από τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=42A08cm1R5Q

 
 18/05/2020  ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Β΄ΦΑΣΗΣ
 

Οδηγίες για το ξεκίνημα των προπονήσεων στη Β΄ Φάση για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους

 

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν μετά το άνοιγμα των αθλητικών χώρων σε αθλητές και σωματεία που ξεκινούν προπονήσεις από Δευτέρα (18/05/2020).

Αναλυτικά οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν καθώς και οι διαδικασίες που οφείλουν να ακολουθηθούν κατά το ξεκίνημα των προπονήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr) στην ειδική κατηγορία Αθλητισμός και Covid-19 (βλ. Πρακτικές Οδηγίες Β' φάσης για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους - σχετικό συνημμένο

 
 13/05/2020  Ο FERDINADO DE GIORGI ΣΤΟ 6ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.ΠΕ.
 

Ο FERDINADO DE GIORGI ο κορυφαίος αυτή την στιγμή προπονητής της Ιταλίας (αφού την αγωνιστική περίοδο 2018-19 κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Champion League και το Παγκόσμιο συλλόγων με την " CUCINE LUBE CIVITANOVA") θα είναι ο ομιλητής στο 6ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΠΕ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΗ και ώρα 18.00.με θέμα : "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΑΔΟΡΟΥ".

CARRIERA σε Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Βραζιλία.

2018-2020 Cucine Lube CIVITANOVA (Super Lega)

2017-2018 Jastrzebski WEGIEL (POL)

2017-2017 Nazionale POLONIA

2015-2017 Zaksa KEDZIERZYN-KOZLE (POL)

2014-2015 Tonno Callipo VIBO VALENTIA (A2)

2012-2014 Fakel NOVY URENGOY (RUS)

2011-2012 Umbria Volley SAN GIUSTINO (BRA)

2005-2010 Lube Banca Marche MACERATA (A1)

2003-2005 Rpa PERUGIA (A1)

2001-2003 Piemonte Volley CUNEO (A1)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ CLUB

2 Scudetti (2006, 2019)

1 Champions League (2019)

1 Mondiale per Club (2019)

4 Coppa Italia (2002, 2008, 2009, 2020)

3 Supercoppa Italiana (2003, 2006, 2008)

2 Coppa Cev (2002, 2006)

2 Campionato polacco (2016, 2017)

1 Coppa di Polonia (2017).

Με 330 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του ως πασαδόρος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ιταλίας μαζί με Βουλο, Τοφολι, Μεονι.

Με την Εθνική που οι Ιταλοί την ονόμασαν ομάδα "ΓΕΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ" και αγωνιζόμενος 15 χρόνια (1987-2002) κατέκτησε :

3 ΧΡΥΣΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ( 1990-94-98) 1 ΧΡΥΣΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ 1989 1ΑΡΓΥΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ 1991 και 1 ΧΡΥΣΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Με την συμμετοχή και βοήθεια του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προπονητή της ιταλικής ομάδας "GS PAVIC" το 6ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ της Παρασκευής 15 Μάη και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί ζωντανά από τον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=yGMEa6AnVc8

 
 13/04/2020  ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΣΠΕΔΑ
 
 
 08/04/2020  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 
 
 06/04/2020  ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
 

Σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και ο διεθνής οργανισμός Peace And Sport δείχνει «White Card» (άσπρη/λευκή κάρτα).

Σε αντιστοιχία με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείτε ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης!

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για την Παγκόσμια ημέρα προώθησης της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό.

Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό και τις αξίες του για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ τους.

 

Πόσο δε αυτές τις ημέρες με την πανδημία, καθώς ο αθλητισμός είναι μια ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα που οφείλει να βοηθήσει στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση της υγείας.

 

Εκ μέρους του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σας προτρέπουμε να συμμετέχετε στη δράση αυτή μέσω των social media σας,

κρατώντας μια λευκή κάρτα και κάνοντας χρήση του #peaceandsport #whiteCard, αλλά και των #ziseathlitika @ziseathlitika ως ετικέτα, με το εξής κείμενο (ενδεικτικά):

 

«Συμμετέχω κι εγώ στην καμπάνια #PeaceandSport #WhiteCard Δείχνουμε #WhiteCard, πιστεύουμε, υπηρετούμε και προωθούμε τις αξίες του αθλητισμού!

Γιορτάζουμε μαζί τη Διεθνή Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, έννοιες πιο επίκαιρες από ποτέ, καθώς αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως τον «πόλεμο του κορωνοϊού».

 

  Δείχνουμε την λευκή κάρτα #WhiteCard

Στέλνουμε μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας! 

#ZiseAthlitika

#IDSDP2020

#April6

@peaceandsport

 
 
 
 
Χορηγοί
 
 
 
 
Ορισμοί Διαιτητών
 
Τρέχοντες Ορισμοί Διαιτητών
 
Αποζημιώσεις Διαιτητών
 
Αποζημιώσεις Διαιτητών ανά Κατηγορία
 
Φωτογραφίες
 
VINTAGE ΑΝΔΡΩΝ 2015-16
 
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2015-16 - ΓΗΠ: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
 
FINAL 4 VINTAGE ΜΙΚΤΟ 2015-2016
 
FINAL 4 VINTAGE ΜΙΚΤΟ 2015-2016
 
FINAL 4 VINTAGE ΜΙΚΤΟ 2015-2016
 
 
Σωματεία Ένωσης
 
  ΦΛΟΓΑ  
  Α.Α.Σ. ΚΟΤΙΝΟΣ  
  Α.Σ.Π. ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ-ΠΕΡΑΜΟΣ  
  ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ  
  ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ  
  ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ 2006  
  ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ  
  ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ  
  ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  
  ΑΕ ΡΕΝΤΗ  
  ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ    
  ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  
  ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ  
  ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ  
  ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  
  ΑΟ ΚΕΛΕΟΣ    
  ΑΟ ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ  
  ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ  
  ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  
  ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ  
  ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ  
  ΑΟ ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  
  ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ  
  ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  
  ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ  
  ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  
  ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ  
  ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ  
  ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ  
  ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ  
  ΑΠΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΥΖΙΚΟΣ  
  ΑΠΣΑΒ ΦΙΛΙΑ  
  ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  
  ΑΣ ΙΑΣΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  
  ΑΣ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ  
  ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ  
  ΑΣ ΠΕΡΑ  
  ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  
  ΑΣΦΠ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  
  ΑΦΜΣ ΦΟΙΝΙΞ  
  Γ.Ε. ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  
  ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ  
  ΓΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  
  ΓΑΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ  
  ΓΣ ΑΡΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ  
  ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  
  ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  
  ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ  
  ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  
  ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  
  Μ.Ε.Λ.Α.Σ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  
  ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ  
  ΜΑΟ ΚΟΡΟΙΒΟΣ  
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ  
  ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ  
  ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  
  ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ  
  ΠΟΛΙΣ ΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  
 
Σχετικοί Σύνδεσμοι
 
 
 
 
 
 
  Εκτύπωση